Project Description

Wij hebben tientallen korte en lange documentaire films gemaakt die wereldwijd zijn vertoond op gerespecteerde film festivals. Onze documentaire films hebben tientallen filmprijzen gewonnen, zoals de filmprijs voor beste documentaire film op DokLeipzig in Duitsland. De films zijn vertoond op regionale omroepen (zoals Omroep Brabant, TV West, L1, Rijnmond) nationale omroepen (zoals VPRO, KRO-NCRV, EO, MAX, RTL) en internationale zenders (zoals de Belgische Canvas, het gerespecteerde Frans / Duitse ARTE, en wereld zenders als Al Jazeera). Ons hart en onze passie ligt bij documentaires! De kennis en kundigheid om een goede artistieke documentaires te kunnen maken nemen we mee in al onze andere tv en film producties.

documentaire film productie

Om het voor u overzichtelijk te houden hebben wij dit genre films en het meer creatieve en artistieke werk gebundeld op onze website www.newtonfilm.nl. NEWTON film, is een filmproductiebedrijf dat gespecialiseerd is in het maken van documentaire films. De films hebben vaak met een sociaal maatschappelijk karakter te maken. Veel ervaring hebben wij opgedaan met documentaireproducties in het buitenland. We hebben films gemaakt over heel de wereld, zoals o.a. in Bolivia, Ecuador, Gambia, Ghana, Kenia, Thailand, Laos, Vietnam, etc. Bekijk hier een documentaire film showreel, maar aarzel niet en ga naar de website om meer films en fragmenten te bekijken. Hier staan documentaire artwork voorbeelden.

lange documentaire films

Hiernaast nog een voorbeeld van een documentaire trailer van de documentaire film SCHAPENHELD. Deze lange documentaire is vertoond op bijna 100 gerenommeerde internationale documentaire festivals, zoals IDFA, Visions du Réel, GZDOC, DOK.fest München, Thessaloniki Documentary Festival, One World Prague, Docville Leuven, Millenium International Documentary Film Festival, Docs Against Gravity Film Festival, Cinema Planeta, FICMEC, FIDADOC, DokuFest, Makedox, Split Film Festival (24th), Festiver Festival Barichara (9th)Flahertiana International Documentary Festival. De documentaire heeft meer dan een dozijn prijzen gewonnen voor o.a. beste lange documentaire, beste regisseur, beste documentaire cinematografie, beste film, etc. Daarnaast heeft de documentaire 36 nominaties in de wacht gesleept. De documentaire heeft een bioscoop release gehad in meerdere Europese landen en werd ook door diverse omroepen wereldwijd uitgezonden.

Wilt u ook een professionele docu film laten maken? Neem dan snel contact op! Voor meer informatie, fragmenten, referenties  enz. bezoek de website van NEWTON film. NEWTON film is ook gevestigd in Breda, Noord-Brabant, maar is werkzaam over heel de wereld. Ook als u alleen een cameraman wilt huren of een freelance video editor zoekt, dan regelen wij voor u de beste video editor en beste cameraman! Met ons enthousiasme, perfectionisme en passie voor het vak gaan we graag voor u aan de slag !

 

 documentairebuitenland-video-productiebedrijf   documentaire-film-productie    documentaire documentaire-consumptie-globalisatie