openbaar vervoer promotiefilm

Deze film maakte we ter promotie van het openbaar vervoer voor senioren. 65 plussers maken opnieuw kennis met het openbaar vervoer, de bus, ov-chipkaart. Ze krijgen een rondleiding op het nieuwe station in Breda. Reizen met het openbaar vervoer blijkt voor veel senioren niet vanzelfsprekend. Ze ervaren een drempel om de bus of trein te pakken naar hun bestemming. Daarom worden ze in de Week van de toegankelijkheid uitgenodigd om opnieuw kennis te maken met het openbaar vervoer.

openbaar vervoer promotie

Veel 65-plussers blijken onvoldoende actuele kennis te hebben over reizen met het openbaar vervoer. Ze vragen zich bijvoorbeeld af: kan ik ook veilig in- en uitstappen als ik minder goed ter been ben? Hoe werkt het met een ov-chipkaart en is er een speciale kaart voor 65-plussers? ‘Bredase buurten in de bus’ maakt het mogelijk om senioren op een prettige, laagdrempelige manier opnieuw kennis te laten maken met het openbaar vervoer. Zo dragen we bij aan de zelfredzaamheid van Bredanaars en zorgen we ervoor dat senioren actief en mobiel kunnen blijven.” Aldus Wethouder zorg Miriam Haagh, van Gemeente Breda.

Openbaar vervoer promotiefilm briefing

De korte sfeerfilm moest een goede impressie geven van de informatiebijeenkomst. Bij ontvangst kregen de deelnemers onder het genot van een kopje koffie informatie over reizen met het openbaar vervoer. Daarna volgde er een gezamenlijke busrit voor een bezoek aan het nieuwe Station Breda. Het programma duurde van 10.00 uur tot 13.00 uur.  Verder stond er in de briefing het volgende:

 • Hoofdpunt: Ouderen maken (begeleid) kennis met het openbaar vervoer en leren hoe het werkt.
 • Gemeente Breda is blij dat 65-plussers gebruik maken van de informatiedag over het openbaar vervoer.
 • Inhoud dag: uitleg over het hedendaagse openbaar vervoer – welke buslijnen zijn er – hoe komt u aan reisinformatie – hoe werkt de ov chipkaart – hoe stapt u over op trein – rondleiding NS station
 • Buschauffeur heet senioren welkom in de bus
 • Instappen in de bus gaat prima, ook met een rollator
 • Inchecken met de chipkaart is even oefenen, maar dan lukt het wel
 • Uitstappen op station NS
 • Gids op NS station laat voorzieningen zien: lift / rolstoelopgang / vertrektijden / inchecken bij NS
 • Geanimeerde gesprekken tijdens de lunch
 • Persoonlijk reisadvies van Ov-ambassadeurs
 • Enkele senioren vertellen dat ze veel opgestoken hebben, dat het gezellig was en dat ze nu de bus durven gebruiken

Bredase Buurten in de Bus is gerealiseerd door DTV Consultants, in opdracht van gemeente Breda. Het project is gefinancierd door Regio West-Brabant.’

Newton solutions creëert en produceert ook andere soorten promotie films voor bedrijf, instelling of overheid. Wij maken ook promofilmpjes voor het onderwijs en scholen. Bekijk onze showreel of andere bedrijfsfilms, bedrijfspresentaties, compilatievideo’s, documentaires, educatieve films, event trailers, filmproducties in het buitenland, marketing video’s, motion graphics, openingsfilms, originele promotiefilms, product films, recap films, tv film producties, USP films, voorlichtingfilms en andere promo films. Ons motto is ‘we’re as good as our latest film’. Dit betekend dat we bij iedere nieuwe productie weer het onderste uit de kan halen om de beste promotievideo te maken. Wij maken dus geen standaard ‘lopende band’ of ‘videoboer’ producties. Ieder project is uniek en heeft een eigen, persoonlijke en creatieve benadering. Wilt u ook een originele promotiefilm laten maken? Neem snel contact op!

NS trein station breda
sfeervol dag verslag ouderen in de bus
bredase-buurten-in-de-bus
Bejaarden klimt over NS poortje