Wilt u een recap film laten maken of vraagt u zich af wat een recap film is? Het Engelse woord recap komt van recapitulation en betekend samenvatten. Bij veel grote Amerikaanse tv series is er ook sprake van een recap, waarin de laatste aflevering nog even wordt nabesproken of samengevat. Maar ook bedrijven en overheden laten steeds vaker een recap film, compilatie film of samenvattingsfilm maken. De recap film geeft bijvoorbeeld een overzicht van een bepaald assortiment of er wordt een samenvatting gemaakt van behaalde doelstellingen of jaarresultaten.

recap film compilatie

Waar vroeger een saaie PowerPoint presentatie werd gebruikt, is er nu een krachtige spannende recap film. De recap video is dus een ideaal instrument om uw reclame boodschap professioneel over te brengen op een creatieve en originele manier. De overzichtsfilm bevat vaak veel inhoud in een relatief korte tijd. Plus meer gesproken tekst en / of tekst in beeld dan doorgaans het geval is. Ook grafieken en cijfers komen vaak voor in deze filmvorm. Deze recap film werd gemaakt in opdracht van Pernod Ricard Nederland. Omdat de film voor intern gebruik is, mag deze helaas niet openbaar worden gemaakt.

Pernod Ricard Nederland is verantwoordelijk voor de verkoop, marketing en distributie van toonaangevende drankmerken. Ieder jaar organiseren zij ter promotie diverse activiteiten of brengen ze ‘limited editions’ op de markt. De grote hoeveelheid acties en resultaten moesten verwerkt worden in een compilatie video. In de meeste gevallen waren er slechts jpeg plaatjes beschikbaar, die op een flitsende manier verwerkt moesten worden. Daarnaast heeft ieder merk zijn eigen huisstijl en moesten er erg veel teksten en beelden verwerkt worden. Deze recap film is gemaakt voor intern gebruik en voor de tussenhandel, zoals slijterijen en bestaat voor een groot deel uit compositing, motion graphics en beperkte animatie om zo ook de stilstaande beelden meer in het geheel te laten passen.
Newton solutions in Breda creëert en produceert ook andere soorten films voor bedrijf, instelling of overheid. Bekijk onze showreel of andere bedrijfsfilms, documentaires, educatieve films, recap films, evenement films, motion graphics openingsfilms, promotiefilms, voorlichtingfilms, en andere films